Reiseblogg fra Travellerspoint

Hit skal jeg ikke

Et lite drypp til de som bekymrer seg

Ingen grunn til bekymring, ingen av disse byene står på min reiseliste så det er bare å ta det med ro. Ny oppdatering med siste ukes sprell kommer innen rimelig tid!

Skrevet av Jon-Leo 07:44 Kommentarer (0)

Maya, tequila og mexikanere

sunny 26 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Etter en lang rise til Mexico møtte jeg utilfeldig på t-bag, Morten og Sondre i Playa del carmen. Heldigvis var det fint vær der så vi rakk alle å bli solbrente før vi dro på dagstur til chitzen itza for å se på gamle steiner i formasjon. På veien dit stoppa vi innom en cenote for å bade litt, det var gøy. Tilfeldigvis var det vårjevndøgn akkurat denne dagen noe som gjorde at vi (sammen med de 10 000 andre som tilfeldigvis var der) kunne se en "slange" slynger seg nedover trappa ved solnedgang.
DSC00165.jpg
Lagbilde foran "slangen"

I Playa del carmen skjedde det ikke så mye annet nevneverdig annet enn at det var mange amerikanere på familietur. Ikke et veldig typisk backpackersted.

Vi dro så videre til Guadalajara som ligger øst i Mexico, i tillegg til at klimaet der var mye mer behagelig hadde vi også så flaks at vi møtte vår felles kompis Marko som vi møtte i Australia. Marko, som er mexikaner, stilte til disposisjon 4 sengeplasser (dog noen improviserte) samt bil med integrert multitaskende sjåfør. To telefoner, en girspak, tre pedaler og trafikken til en av mexikos største byer viste seg å ikke være noen utfordring for den 26 år gamle Mexikanske verten vår.

Tidlig dagen etter en dag vi ikke egentlig ville på byen, men dro og koste oss, måtte vi stå opp for å ta toget. Toget var innehaver av to endestasjoner, men togturen i seg selv kunne bare skilte med en. Vi tok altså toget fram og tilbake. Vi tok en tur med tequila express, noen synes kanskje det er litt tidlig å drikke tequila klokka 9 om morgenen, men det synes jeg også. Spesielt dagen derpå, men du vet; YOLO! Turen var i grunn ikke en veldig fyllete affære, men ganske så kulturell. Toget huset et mariachi-band som ville satt Arnie "skifle joe" til skamme, de øver nok flere ganger om uka. Ved et av togets endestasjoner fikk vi innføring i hvordan man lager tequila, som visstnok ikke lages av kaktus, men AC agave. Agave høres forøvrig ut som noe man får kjøpt dyrt på life eller noe annet helsegreier.

DSC00180.jpg
lagbilde med esel, han med best tan er Marko

Noen dager senere dro vi til "el rancho" som er spansk og betyr "the ranch" på engelsk. På norsk kaller vi det en ranch, eller ranchen i dette tilfellet siden det er snakk om en spesifikk en, altså bestemt entallsform. El ranchoen tilhørte Markos familie noe som gjorde det mulig for oss å ride ned i solnedgangen, kaste lasso (på hverandre og kveg), gå på papayaslang og spise hjemmelagde mexikansk mat. Mexicansk mat er på mange måter likt den norske fredagsretten taco, men med noen avvik. Kort oppsummert er den mexikanske varianten en del mer variert og jevnt over bedre. M.s. Så ble jeg veldig positivt overrasket over de mexikanske damene, her har Norge konkurranse type internasjonal.

90_DSC00280.jpg
Morten og Marko på hingsten

Nå venter en uke med solsleiking, dykking og mat før jeg tar farvel med mine norske kompanjonger og vender snuten sydover mot Peru. Under er et lite knippe utvalgte, men assorterte illustrasjoner av ovenfornevnte aktiviteter. Jeg holder tomlene for at bildetekster stemmer med bilder.

90_DSC00196.jpg
første håndbilde i en serie av håndbilder, her ombord tequila ekspress

90_009C32C32219AC681774DB1D01AEDCE4.jpg
sondre på hesteryggen

90_009B17D12219AC681713FEF1C2E05CEA.jpg
dagens antrekk, stormberg-bukse; 500,-, sombrero; lånt, hvit t-skjorte fra levi Strauss; 150, gule joggesko fra adidas; 600,- , chaps; lånt

90_0099D7402219AC6817695E337CA341C5.jpg
lagbilde foran ei kerke

DSC00309.jpg
knight in shining sunlight

90_DSC00272.jpg
håndbilde, foran en hest

DSC00190.jpg
ymse karakterer bak en kjølespiral

DSC00173.jpg
DSC00172.jpg
obligatoriske sombrero-bilder

DSC00259.jpg
sondre kastet lasso

Skrevet av Jon-Leo 16:23 Arkivert i Mexico Tagged del guadalajara playa carmel tequila express itza chitchen Kommentarer (0)

Nå med bilder


Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Som tidligere lovt kommer det noen bilder, nå blir det ingen flere oppdateringer før det faktisk skjer noe

90_3353A2EE2219AC68173251C5929DEC7D.jpg
Sekken klar til avreise, 16 kg inkludert svømmeføtter

270_3352AAC02219AC6817B16C74CB99B60E.jpg
Siste bilde av meg før avreise, bruk dette hvis jeg forsvinner

Skrevet av Jon-Leo 17:19 Kommentarer (3)

Velkommen, nå er ballet i gang

Duksjon type intro


Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Da var planer endelig blitt virkelighet og jeg er på vei på den store reisen. Jeg ser fram til 5 måneder med nye opplevelser, sol oglette tanker. His du ikke har skjønt skjønt det enda så er det her jeg kommer til å skrive om hva jeg har gjort og hva jeg driver med det. Det vil være bilder, fortellinger, tips, illustrasjoner, beretninger, historier, skildringer, fotografier, råd og sånn. Det blir altså en slags dagbok, men ikke daglig også blir den på internett og således tilgjengelig for alle. Jeg tror ingen andre har gjort noe slikt tidligere, men noen burde gi dette greiene her et navn. Da er vel introduksjonen grei, velkommen hit og gratulerer med internettilgang.

Mandag 18. Mars - tirsdag 19. - Reising i hytt og gevær

Jeg skal ikke si at det siste døgnet har vært hektisk, for det har det faktisk ikke, men jeg har vært litt overalt. Før jeg kunne komme meg til Mexico måtte jeg nemlig innom følgende "poster";

- Den kinesiske ambassaden for å hente passet mitt, jeg hadde heldigvis fått innvilget visum også som de gladelig byttet bort mot en slant penger/spenn.

- innom Lillestøm for å hente sekken jeg skal ha alle tinga mine i i tida fremover. Den var allerede full da jeg hentet den, men heldigvis var det med akkurat det jeg trengte å ta med meg. Sykt flaks!

- hoppe på flyet fra Gardermoen for en generelt krøkete flyrute; Gardermoen - Heathrow - Madrid - Mexico City - Cancun.

Det har ikke vært så veldig hendelsesrikt hittil, bortsett fra et lite møte med Ingar i Oslo, hvor han overrakte meg blant annet en klikk lunsj og noe såpe. Nå ser jeg fem til å ta det siste flyet til playa del carmen hvor Morten, Tor-André og Sondre venter

Jeg sliter litt med bilder, men det kommer snart, mer interessante innlegg kommer også.

Vi snakkes

Jon-Leo

Skrevet av Jon-Leo 08:03 Arkivert i Mexico Tagged start Kommentarer (2)

(Innlegg 21 - 24 av 24) « Side 1 2 3 4 [5]