Reiseblogg fra Travellerspoint

Nepal - begynnelsen på slutten

semi-overcast 28 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Solen hadde ikke vært oppe i mer enn en time, men likevel var Varanasis gater fulle av liv og temperaturen nærmet seg tredve. Hadde det ikke vært for gårsdagens festligheter hadde hele gjengen på fjorten vært relativt friske og opplagte, men noen hadde fått det for seg at et godt fyll var det de trengte for å komme seg gjennom neste dags tolv timer lange busstur. De tok naturligvis feil og tenkte som så mange andre så mange ganger før dem at gårsdagens tumulter var totalt unødvendig og fler av dem begynte å leke med tanken på å kanskje aldri røre alkohol igjen.

large_IMG_0535.jpg

Veistandarden i India var ikke til hjelp på reisefølgets helse, de første ti timene oppholdt den rustne, demperløse bussen seg på veier som tilsynelatende var laget av gamle øltønner. Med en marsjfart på ca tjue km/t brukte de hele morgenen og største brorparten av ettermiddagen på å klævve seg ut av landet de hadde brukt de siste par ukene på å lære seg å kjenne gjennom utallige tempelbesøk og kanskje enda flere dobesøk.

large_IMG_0528.jpg

Ved grensestasjonen til Nepal pustet samtlige lettet ut da reiselederen informerte om et bussbytte på andre siden av grensa. Lettelsen var såpass stor at enkeltpersoner fant det lurt å åpne noen av brusflaskene som hadde ligget og godgjort seg på gulvet de siste ti timene, overraskende nok ble et overraskende stort antall mennesker overrasket av den ikke så fullt overraskende store spruten stod ut av colaflaska i åpningstidspunktet. De tørket seg, fikk passet stemplet og inntok bussen som skulle frakte de gjennom Nepal den kommende uken. Ingen kunne helt si om det var bussen eller veistandarden som hadde skylden, men på densiden av grensa de nå befant seg økte komfortnivået fra totalt fraværende til svært tilstedeværende.

large_IMG_0529.jpg

Lumbini var første stopp i "verdens høyeste land" og heldigvis ikke mer enn en halvtimes kjøretur fra grensen og alle så frem til en mer avslappende og kjøttinnholdende del av reisen. De slitne reisende lærte at Lumbini er kjent som Budhas fødested og huser derfor et tempel med et veldig kjent trappetrinn de ikke fikk lov til å fotografere eller snakke høyt til.

IMG_0530.jpg

Fra Lumbini satte bussen kursen mot Chitwan hvor mange elefanter, neshorn, aper og rådyr har bestemt seg for å bo og dermed etablert seg et naturreservat. Heldigvis satt hele reisefølget på bussen da den forlo Lumbini noe som resulterte i en økning av populasjonen i det malariainfiserte området med seksten.

large_IMG_0531.jpg

Og så lenge skildret jeg på den måten, det blir noe for detaljert og kjedelig føler jeg, men først og fremst er det fordi det tar for lang tid. I Chitwan var det dog mye å gjøre, vi kjørte "kano" på tvers av en elv. Nevnte kano var kun en stor tømerstokk uthult til å romme altfor mange mennesker, selv om ikke elva var veldig dyp fryktet jeg at nok et kamera skulle finne vannskjebnen da kanoen tok inn vann over ripa, men vi kom oss relativt tørrskodd over, begge veier.

large_IMG_0532.jpg

I jungelen kanoen førte oss til så vi neshorn og rådyr samt masse fugler og sikkert noe andre greier jeg ikke husker. Vi kjørte også jeep litt, gjemte oss fra regnet og sånn før noen bestemte seg for å ha en ikke helt ubetydelig bilulykke. En av jeepene endte i grøfta og klarte ikke å stoppe før den traff en murvegg. "Deltakerne" på setene bak på lasteplanet ble dermed slengt inni kockpiten og to måtte på sykehus. De hadde fått noen kutt, men heldigvis ingen varige mén, jeg satt forøvrig på i den andre jeepen og kom uskadet fra det hele sett bort fra et ganske irriterende myggstikk.

large_IMG_0533.jpg

Videre dro vi til byen Pokhara, like i utkanten av Himalaya. Her var det utsikt over diverse (u)kjente fjell og massevis av aktiviteter å gjøre som å spise bacon og kjøpe "fele". I tillegg til dette spankulerte jeg og Jonas oss en tur på natta for å se soloppgangen over Himalaya og brorparten av gruppa hoppet (hvis det er riktig ord) i paraglideutstyr. Uansett hvordan det egentlig sies, å "gjøre paragliding" var dritchill og noe jeg gjerne gjør igjen hvis jeg får muligheten.

large_IMG_0534.jpg

Etter Pokhara stod hovedstaden Kathmandu for tur hvor vi ikke gjorde stort annet enn å ta oss en del øl, se på PL, spise frokost (med bacon) og ta farvel med diverse reisevenner.

  • Paragliding i Pokhara er både moro, gøy, trygt, fett og billig. Kun ca kroner 180,- per å.
  • Elefantbading i Chitwan er også å anbefale. Elefantene her virker som om de blir behandlet bra og de setter pris på å få seg en dukkert.
  • Har du en morgen til rådighet i Kathmandu kan du ta en "fly by"-tur til everest, jeg gjorde det ikke selv da jeg skal opp dit, men flyturen byr på spektakulær utsikt og er den enkleste måten å se et av verdens syv naturlige underverk.

Søndag kveld tok jeg farvel med resten av de jeg kjenner i dette hjørnet av verden og jeg sitter nå i Namche Bazar på vei opp til everest basecamp, en mer detaljert beretning av dette kommer en gang neste uke. Hvis noen vil ha en liten sniktitt kan de YouTube "lukla airport" (ikke for nærmeste pårørende).

Jon-Lego

large_IMG_0536.jpg
large_IMG_0537.jpg

Skrevet av Jon-Leo 02:52 Arkivert i Nepal Tagged paragliding kathmandu pokhara budha lumbini chitwa

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint