Reiseblogg fra Travellerspoint

Delhi - Jaipur og Agra

India - kaos i system. Eller var det motsatt?

semi-overcast 35 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Etter en sømløs (og søvnløs) dagstur fra Bali ankom vi omsider Delhi, og dermed også per definisjon India, på kveldstid en eller annen ukedag. Vi var forberedt på galskap og varierende ærlighet hos folk, men vårt første møte med indisk "kultur" var noe mer ekstrem enn vi hadde regnet med. Bare en time etter vår ankomst til landet hadde en gruppe på fire ( inkluderende taxisjåføren og en tilsynelatende tilfeldig fyr på gata) nesten fått oss til å tro at Delhi var stengt for turister og at vi måtte kjøpe en tur til et annet sted for så å returnere noen dager senere. Heldigvis så vi gjennom "spøken" deres og klarte etterhvert å komme oss ut av "turistkontoret" og til hotellet, det viste seg at hindufestivalen ikke eksisterte og at området vi bodde i huset mange andre turister. Vi er nå kloke av skade, eller kloke av "snei" er vel mer passende da det bare var nesten.

IMG_0502.jpg
Et tilfeldig plassert bilde av "Krydderkunst" for å fylle litt på.

Vi hadde noen dager på å surre rundt i New Delhi før vi skulle joine en tur med G adventures som for tiden tar oss med rundt i India. Disse dagene brukte vi på å vende oss til det indiske trafikkbildet, kanskje verdens største levende organisme, kokkekurs og diverse annet. En ideologisk inder tok oss med på en gåtur rundt i "Old Delhi" og ga oss en slags innføring i Indisk kultur og livet generelt. Han sa dette var hobbyen hans, men tok seg likevel godt betalt for bryet.

large_IMG_0493.jpg
I India kan du se det meste, en ku i gata midt i bysentrum er alltid å forvente, ofte ved siden av geiter eller kanskje en vannbøffel.

large_IMG_0501.jpg
Vi var også innom det lokale barnehjemmet hvor vi underholdt en gjeng rabagaster ved å være elendige på klappeleker og lærte de "Æ", "Ø" og "Å".

Da vi møtte våre nye reisekompanjonger, fra UK, Canada og Østerrike, vendte vi fort nesa mot Jaipur hvor man finner blant annet et stort fort og masse brune bygninger.

IMG_0494.jpg
På vei ut av New Delhi stoppet vi innom "India Gate" hvor vi var så heldige å få med oss vaktskiftet.

Jaipur er av noen kalt "the pink city" (jeg tror dette er historisk korrekt) fordi da en konge med navnt Georg (George på engelsk) skulle komme på overnatting malte de hele byen i "rosa" da dette var den billigste malingen de kunne mane fram. Personlig synes jeg bygningene er mer pepperkakefarget og tenker at byen kanskje skulle navngis deretter

large_IMG_0495.jpg
I gamledager var kvinnerettigheter satt veldig høyt, da kvinner ikke "kunne" gå ut var mennene så vennlige å bygge masse små vinduer de kunne kikke ut av for å se på hva som foregikk i den store verden utenfor.

large_IMG_0503.jpg
Jaipurs trafikkbilde om kvelden, en slags kunstnerisk presentasjon.

Like utenfor Jaipur har Moghulsjefen en gang for lengesiden bygget et enormt fort med navnet "Amber fort", denne massive samlingen av steiner i formasjon er svært imponerende og jeg misunner ingen mann som noensinne ble beordret til å storme're. Hvertfall mtp. elefantene som også "roamet rundt" i området.

 large_IMG_0504.jpg
Stor samling av steiner.

IMG_0498.jpglarge_IMG_0497.jpg
På innsiden var vi flere som lekte med kamera.

IMG_0496.jpg
Ute spilte menn på fløyte og lekte med slanger.

Etter et besøk innom den lokale kinosalen for å se bollywoodfilmen "run Milka run" dro vi til Agra. Filmen var overraskende bra, men opplevelsen ble forsterket av alle de lokale som plystret og hoiet med da helten gjorde riktige ting. Jeg er både glad og lettet for at ikke dette er vanlig kotyme hjemme i Norge.

large_IMG_0499.jpg
Taj Mahaj, underverk nummer 6 av 7 de siste 13 måneder.

Under vårt besøk til taj mahal ble vi "tatt" av en ikke ubetydelig reinskur. Det var en intens og svært underholdende time i regnet som startet ved at vi løp etter ly og endte med oss totalt resignerte dansende i regnet. Jeg klate å ta ett bilde før kameraet mitt bestemte seg for at nok er nok, resten er fra andre kilder.

large_IMG_0500.jpg large_IMG_0492.jpg large_IMG_0491.jpg
Et aiste armbilde pluss diverse sprell i regnet blandt all marmoren.

Reisetips.

  • Ikke tro på taxisjåføren fra flyplassen hvis han sider noe om at hotellet du skal bo på er fullt/utilgjengelig/stengt eller liknende, det er tonnevis av folk som prøver å lure penger av "dumme" turister.
  • Reserver ditt første hotell på forhånd for å unngå overnevnte problem.
  • Dhruv Gupta arrangerer veldig gode turer rundt i Delhi, selv om det er litt dyrt er det veldig oplevelsesrikt og også "off the beaten track".

Snart skal en mer "folkelig" del av India besøkes før vi krysser grensa til Nepal og mitt siste land før jeg drar hjem til hverdagen igjen, de neste fire ukene blir spennende.

JL

Skrevet av Jon-Leo 06:18 Arkivert i India Tagged delhi jaipur taj_mahal agra

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint