Reiseblogg fra Travellerspoint

Indonesia - Strand og vann og sånn

I put a vacation in your vacation.

sunny 28 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Indonesia
Etter fire måneder med reising var det høy tid med en liten ferie. Jeg har lenge hatt lyst til å dra til "det øylandet nord for Australia", men aldri klart å huske navnet. Etter tolv dager der vet jeg nå at det heter Indonesia og inneholder blant annet den velkjente øya Bali hvor Australere drar for å drikke seg blinde titt og ofte.

Av kulturelle innslag ble det lite foruten en liten scootertur rundt på Bali. Dette innebar for det meste leting etter riktig sted, men også litt bestikking av lokalt politi for lovbruddet "være turist" og et lite besøk til en kaffeplantasje. Noen har kanskje hørt om "kopi lewak", kjent av noen (f.eks meg) som verdens dyreste kaffe. Den absurde prisen kommer av at et lite rottelignende kattedyr skal fordøye bønnene før de lages om til kaffe. Interessant ideologi. På kaffefarmen fikk vi også hjelpe til å male litt bønner;

90_DSC02661.jpg 90_DSC02660.jpg
Slik lager man kaffe.

Etter noen få dager på Bali ankom en ny tredjedel av reisefølget vårt Jonas også til Bali. Vi var ved det punktet mette på surfebulger og tilbud om magisk sopp så vi så det lurt å stikke til Gili Trawangan for å sleike litt sol, dykke litt og generelt ta det med ro. Trawangan er en av tre små Gili-øyer like utenfor Lomboks vestkyst, det er ingen biler eller scootere der bare hestevogner og sykler.

large_DSC02717.jpg
Generell Strand på gili.

Det er altså det perfekte stedet å slappe av på, men huser også noen "utesteder" med stor "ute". På grunn av rammadan hadde vi gleden av å bli vekket hver dag rundt fem sammen med lokalbefolkningen av Imamene som sa at nå er det på tide å spise. Hanene i området gjorde også sin religiøse plikt og galte i kor med Imamene. I tillegg til tidlig vekking medførte rammadan et et annet unaturlig fenomen. Når en blir vekket på det tidspunkt som etter vestlig tid er midt på natta må man nemlig legge seg litt tidlig. Som turist gjorde vi selvfølgelig ikke dette og holdt festen gående til langt på natt. Fordi utestedene ikke fikk lov å spille musikk ble de nødt til å ta noen grep. Ved midnatt delte de dermed ut headset til alle som ville ha slik at det ble et såkalt "silent disco". Det er utrolig moro, enten du er full eller ikke, å sitte ned og se på alle som danser i takt, men uten musikk og synger for full hals til intet bakgrunnstøy.

large_IMG_0254.jpg Now you se me?

En tur til en tropisk øy er ikke komplett uten en tur under vann og vi valgte å dykke på "Dream divers" som viste seg være et godt valg. Prisene var "fixed" på gili så det var egentlig bare servicen som var viktig i valget av selskap. Blant stilige ting vi så under vann er cuttlefish, blekksprut, morild og en "herreløs" BH verdt å nevne. Vi fant dessverre ikke BHens eier, men hun så ut til å være "svært hyggelig" (red.adm. Ting under vann ser større ut enn de er).

large_DSC02676.jpg

Mellom dykk og silent discos fant vi tid til å rusle litt samt se litt på solnedgangen. Da er det alltid muligheter for litt sprell;

large_IMG_0483.jpg
Diverse sprell.

Til og fra Gili tok vi en så kalt "fast boat", jeg tror ikke de liker innbors motorer der fordi de hadde plassert en absurd mengde påhengsmotorer bak på båten. Vi ble lovet 1500 hk, og det fikk vi, men hadde ikke forventet det representert i angjeldende form.

DSC02720.jpg
Et siste forsøk på å forhindre den evinnelige motorstoppen når man er på båttur.

Reisetips

  • Hvis du absolutt vil kjøre scooter, lat som om du ikke ser politimennene som står i veikanten. De vil bare ha en liten slant. Vanlig "tariff" er forresten 50 000 rupiah.
  • Gili Trawangan er kjent som den mest festlige av Gili-øyene, men det er flust av steder å slappe av. Øya passer perfekt for både partyløver og dovendyr.
  • Prut på alt, ingen pris er avgjort før regninga er betalt.

Det var ferien i et nøtteskall, nå er det India som byr opp på dans i tiden fremover, det blir nok mye bråk og gastronomisk ugang.

Skrevet av Jon-Leo 08:49 Arkivert i Indonesia Tagged boat bali diving beach gili

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint