Reiseblogg fra Travellerspoint

Vietnam

Billig og sånn. - inter mutt, bare en liten oppdatering

sunny 30 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Tiden kom hvor jeg forlot mine nye bekjentheter i Hongkong og dro til Vietnam for å reise på egenhånd en snau ukes tid. Noe som slo meg som litt rart med Vietnam var måten de sa hei på på de forskjellige stedene jeg besøkte. I Hanoi hilser de på deg med å si "hello motobike" mens de i Halong bay sier "hello wata, beer". Enkelte andre steder sier de bare hello så jeg tror det er hei på vietnamesisk, men i enkelte dialekter legger de sikkert til litt ekstra som f.eks hei på deg eller noe liknende.

large_DSC02074.jpg
Halong bay(by)!

Fra hanoi tok jeg, etter et par kvelder med noe i glasset (les: dos Equis o.l.), turen til Halong bay som hadde blitt portrettert av gutta i "Top Gear" som et slags himmel på jord. Det var et utrolig vakkert område, men dog en smule turistete. Jeg tok meg selv i å tenke en del ganger "dumme turister" om de andre turistene før jeg innså at jeg selv var en av de og ble både fornærmet og beklagende på samme tid ovenfor min egen person.

DSC02067.jpg
Uselvportrett.

Selv om det var en del folk der var Halong bay ganske spektakulær og det var ekstremt chill å sitte oppe på soldekket og pimpe øl post solnedgang og post varme. Ingen har vel noen sinne tatt skade av litt øl? Øl er godt og øl er sundt, hvertfall sammenlignet med heroin eller blåsyre. Problemet med øl, bortsett fra bieffekten økt magestørrelse ved stort inntak over lenger tid, er kanskje at det er en slags "gateway alkohol" til andre sterkere drikker. Jeg kjenner mange som kan si at øl var den første alkoholholdige drikken de smakte og de har nå prøvd mye annet som f.eks vin, vodka, gin og annet. Jeg blir ikke overrasket hvis til og med mine nærmeste pårørende kan si det samme, men de vokste kanskje opp på en tid hvor hjemmebrent var gatewayen til øl, en noe farligere kombinasjon kanskje.

DSC02095.jpgDSC02072.jpg
Lokale fiskere og selgere.

Vi dro også til Cat ba Island, en øy som var stor nok til å huse mange turistbusser samt en del høye bygninger. Der møtte vi på en interessant hyperaktiv apekatt av en mann. Mens vi andre vandret svettende gjennom jungelen i flip flops løp han frem og tilbake med en vifte for å kjøle oss ned en etter en. Han likte også å lage appelyder og å klatre i lianer, han klatret sistnevnte artikler fortere enn gatemennene klarer å si " hello motobike" og var klar til å posere et øyeblikk senere.

large_90_DSC02107.jpg
Gale apemenn spiser for mye sopp, ikke rart Amerikanerne tapte.

Etter Halong hadde jeg en avslappet kveld i hanoi hvor jeg plutselig møtte på noen kjentfolk igjen og vi dakk mitt livs billigste pils. Det er klart det ikke koster mye å drive et sted som egentlig bare er to kvadratmeter med fortau, noen serdeles små krakker og en øltønne, men kr. 1,50- for en øl er kanskje litt i minste laget, men absolutt i det hyggeligste laget.

DSC02136.jpg
Tempel i Ninh Binh (eller "ling bing" alt etter hvem som hører).

Jeg klarte også å klemme inn en tur til Ninh Binh i mitt relativt trange tidsbudsjett i Vietnam. Jeg er glad jeg gjorde det da dette var en veldig avslappende og stressløs dag. Vandring i tempel, sitting på båt og sykling blandt rismarker vàr god medisin mot Hanois livlige og til tider slitsomme gater. Båtturen gikk langs en slags kanal hvor stort sett damer rodde og det baklengs for vår måte og til tider med beina i stedet for armer. Noen gjør det feil, enten oss eller dem for jeg nekter å tro at begge metoder er like gode.

DSC02149.jpg
Interessant rotaktikk, beinbassert fremdrift.

Syklingen derimot, gikk på helt vanlig måte, ingen overraskelser, dette var kanskje fordi det vår jeg som syklet og det gjorde jeg som vanlig på samme måte som de fleste andre her i verden.

large_DSC02181.jpg
Risdyrkende bonde, han er sikkert en hyggelig fyr han.

Litt vandring i Hanois gater ble det også samt det obligatoriske dresskjøpet av typen sydd type skredder. Litt i sykeste laget er trafikken i nevnte by, men man vender seg etter hvert til den. Jeg gikk glipp av "water puppet show" som har fått blandet kritikk til tross for å være en av Hanois "must sees".

large_DSC02193.jpg
Et slags tempel av et eller annet slags slag ved en slags enorm innsjø som har valgt å anlegge seg selv midt inne o Hanoi.

Etter litt posting og annet snacks ble jeg etterhvert klar til å ta en snartur til Thailand hvor jeg er nå er for å fikse litt visumgreier til myanmar.

Reisetips

  • Bruk litt ekstra penger på en tur til Halong bay, de billigste 3 dagersturene er ikke altfor koselig. Alternativt går det også an å bli igjen på Cat ba Island hvis man vil føre litt på egenhånd.
  • Hold jevn fart når du krysser gatene i Hanoi, det vil alltid være en eller annen scooter der, men hvis du stopper opp kan det hende han treffer deg da han sikter jamført med din hastighet.
  • En dagstur til Nimh Binh er absolutt verdt det, å komme seg ut fra Hanois masete gater er ganske befriende.
  • Drikk på plastikkrakkene i gata, det er en veldig økonomisk måte å ha vorspiel på. En generell tommelfingerregel er "jo mindre krakker jo mindre priser".

Det var det, vi snakkes litt kanskje seinere kanskje.
Jon-Leo

Skrevet av Jon-Leo 02:45 Arkivert i Vietnam Tagged hanoi halong dress billig ninh_binh øl

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint