Reiseblogg fra Travellerspoint

Tjing tjong Hongkong

Halvannen og en dag i Hongkong

sunny 35 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Etter et noe forsinket nattog ankom vi Hongkong ca midt på dagen. Til min unødvendige skuffelse får man visstnok ikke stempel i passet når man kommer inn til Hongkong lenger. På den annen side er pengene derfra muligens planetens feteste noe som på en eller annen måte veier opp for fravær av stempel i pass.

90_DSC01966.jpg
Klassisk kinesisk "sleeper train", her har vi tatt mange slag Yatzi de siste ukene.

Etter nesten tre uker i Kina var det ganske befriende å komme til Hongkong som ble ganske passende beskrevet av en "forbipasserende" i Beijing som "china on easy mode". Omsider var det mulig å kommunisere med folk uten å tegne, mime eller danse. Man betaler dog for privelegiet da Hongkong er det dyreste stedet jeg har vært hittil tror jeg, hvertfall vis du bruker prisindeksen for hostelrom. Jeg hadde ikke mye tid til rådighet i Hongkong, kun 55 timer (ca.), men rakk allikevel å gjøre en hel del. Hongkongs høyeste bygning kunne skilte med min nest dyreste heistur noensinne. Angjeldende heistur førte oss til etasje nummer hundre som kunne by på en relativt spektakulær utsikt over denne lille staten.

large_DSC01975.jpg
Såkalt "crescent light", mitt favorittnaturfenomen nummer 6.

Daglig arrangeres det et slag "lazer-tag" på den andre siden av bukta, er du på den andre andre siden av bukta anbefaler jeg å dra over til den andre siden hvor utsikten er mye bedre enn førstnevnte side, altså den andre andre siden.

large_DSC02000.jpg
City-sized lager tag!

Lysshowet akkompagneres av diverse musikk av uhusket art og starter hver dag kl. 20.00. Vi var litt sent ute så vi hadde god tid til å ikke se showet før det var nesten ferdig. Heldigvis var det bare showet som forsvant og ikke hele skylinen så det var fortsatt en del å ta bilder av.

large_DSC02018.jpg
En siste kveld sammen før alle drar hver til sitt, alle staselig pynta.

På en av Hongkongs øyer, ikke øya hvor du finner den andre andre siden, men den andre øya, finner man Disneyland, flyplassen og en veldig stor Buddha. Jeg veit ikke hvem den er på lista over verdens største buddhaer, men jeg kan tenke meg at han er ganske langt oppe der han sitter og mimrer på toppen av en ås i solsteiken. Han er også lokalisert ganske langt fra diverse andre kjente kjentheter.

large_DSC02022.jpg
Buddha sleiker sol (og tar seg et bad?).

På den andre øya var det også en liten fiskelandsby beskrevet av en eller annen som Hongkongs Venezia. Jeg ser hvor vedkommende tok det fra, men det er kanskje å dra det litt langt da nevnte landsby kun inneholder 3-4 kanaler og er fullt med jus av typen blikk.

large_DSC02032.jpg
En liten bit av Italia? Her driver de å spiller inn film, kan du se ninjaem på siden av båten?

I denne fiskelandsbyen bor de i noen relativt rare kreasjoner av noen hus, noe blekkgreier som ser litt ut som om det er laget av en i resefølget til Dorothy. Noe sier meg at disse husene er rimelig varme å bo i, kun blekkplater eller andre mer eller mindre edle metaller.

large_DSC02030.jpg
ukjent problem i Norge; rustende hus.

Siste dag dro vi en tur på beachen før jeg måtte takke for meg og stikke en tur til flyplassen for å rekke et fly. Hvor flyet er nå er vanskelig å si, men i skrivende stund sitter jeg i Vietnam hvor jeg skal tilbringe de neste dagene. Heldigvis rakk jeg å bli litt solbrent før jeg kom meg inn i skyggen. Oppdatering kommer plutselig

[b]Reisetips[b\]

  • Det kan hende det er en bar i etasjen over eller under observasjonsdekket til den høye bygningen. I så fall skal det være billigere å ta heisen opp dit og kjøpe en øl eller noe slikt.
  • Minibussene som går til den andre siden av øya går raskere og oftere enn de vanlige rutebussene
  • Den store buddhaen er absolutt verdt turen, hvertfall hvis du tar t-banen først og så buss i stedet for "cable-car".
  • skal du til utkikkspunktet over byen på Hongkong Island er det ikke lurt å dra rundt solnedgang da det er helt kaotisk mange folk som skal opp der. Vil du ta solnedgangsbilder reis dit tidlig og bli der.

Skrevet av Jon-Leo 08:07 Arkivert i Hongkong Tagged tower view beach buddha hongkong movie

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint