Reiseblogg fra Travellerspoint

Beijing og Shanghai samt en ørliten smak av Johannesburg.

overcast 25 °C
Se Great Latin-Asian adventure, Mexico to Nepal på Jon-Leo's reisekart.

Nå har jeg kommet meg til Kina, dette store landet som du egentlig ikke kommer inn i ved å grave rett ned fra Norge. Dette er fordi den kinesiske ambassaden i Norge ikke utesteder visum som gir tilgang til landet via mantel, grensevaktene vil sende deg rett tilbake og be deg innta landet på enn sivilisert måte i stedet. Her er et velkjent naturfenomen;

large_90_DSC01578.jpg
Den kinesiske mur, lang og bred (hvis det er lov å si). Med formann Maos signatur i fjellsiden, han var en veldig stor mann

På vei til angjeldende land hadde jeg en natt i Johannesburg, en by i landet Afrika. Den ligger ganske langt sør i Afrika. Etter en lang flytur fra Rio med urovekkende lite søvn klarte jeg å klævve meg på en tur til Soweto, Mandelas bosted og Sør-Afrikas krybbe for "språkdebatt".

DSC01550.jpg 90_DSC01540.jpg
Sør-Afrikas svar på nynorskdebatten, noe mer opphetet. En nogle enkel barnehage styrt av de lokale folka som ikke har noe annet å gjøre.

Vel gjennom kinesisk immigrasjonskontroll hadde jeg en dag i regnet før jeg møtte opp med min neste turgruppe som jeg skal henge med fra Beijing til Hongkong.

large_90_DSC01559.jpg
Armbilde, på en bakgrunn av prektige kommunistsymboler.

I disse sammentreffenes tider skulle detvise seg at nok en Fetsokning fra 88-kullet hadde kommet seg ut av Norge og til samme hjørne av verden som meg. I Beijing tok vi oss en tur til å se på en mur og en by som pleide å være forbudt å dra til.

large_DSC01591.jpg
Litt mer mur, det var generelt mye mur der, her i gjengrodd versjon.

270_DSC01583.jpg DSC01580.jpg
For mother China

DSC01600.jpg IMG_0408.jpg
Ornamenter i form av oransjbasserte insekter.

Fakta; den forbudte by er omlag 72 hektar. En hektar er 10 000 kvadratmeter, jeg tror hektar har fått navnet sitt fra tilsvarende sted som hekto, som i hektogram som betyr hundre gram. Altså er hektar hundre ganger hundre meter, eller hekto ganger hekto meter. I den forbudte by er det mange hus og ingen trær da keiseren var redd for å bli kverka av fallende epler eller folk som lusket bak trærne.

large_DSC01615.jpg
Den forbudte by, god vaktet av formann Mao.

large_DSC01630.jpg
Good luck kiss?

Beijing hadde masse mer å by på, foruten kong fu-show og et besøk til diverse templer kan man slukke småsulten med diverse friterte godsaker;

DSC01635.jpg DSC01641.jpg
En liten mellommåltidssnack? Hva med litt skorpion eller edderkopp?

DSC01636.jpg
Steffan våger seg utpå, nam nam

Vi stakk også en tur til "the temple of heaven" også hvor de pleide å ofre ting til diverse guder og sånn, nå brukes det til gym for den eldr garde.

DSC01654.jpg
Rytmisk sportgymnastikk uten musikk, men med veldig fine farger.

Etter en 16 timer lang togtur med diverse kortspilling, padspilling og halvsoving ankom gjengen på ni Shanghai på morgenen en eller annen ukedag, kanskje fredag. Det var nok fredag ja. Shanghai har en imponerende skyline som dessverre ikke var mulig å se så mye av da det var relativt tåkete;

DSC01682.jpg
Masse høye bygninger, når helt opp i skyene.

I Shanghai dro vi på museum, bevitnet hårreisende akrobatikk i form av show og stakk på et museum for propaganda. Guiden vår "Jackie" tok oss rundt omkring i denne relativt vestlig-inspirerte byen. En tur til Hagen og en tur til "city of god" var begge fine opplevelser med røkelse, skilpadder fisk stein o.l. dere skjønner tegninga.

DSC01685.jpg
KFC og kinesisk "KFC"

90_DSC01693.jpg
Liten bit av hage.

90_DSC01720.jpg 90_DSC01715.jpg
Litt kinesisk propaganda

Reisetips;

  • kung fu showet i Shanghai er helt konge, verdt hver eneste Yuan, løp og kjøp.
  • Er man flere er det veldig billig og opplevelsesrikt å dele en rekke retter på en av de vanlige kinesiske restaurantene, gjennomsnittlig middagstipset så langt har vært 25 kroner.
  • hvis du klarer å oppdrive det er propagandaplakatmuset i Shanghai verdt en titt.

Beklager mangel på bilder, håper jeg snubler over en bedre tilkobling snart, nå venter "terra-cotta wariors" og yangste-elva for min del.
Vi blogges!
Jon-Leo

Skrevet av Jon-Leo 20:17 Arkivert i Kina Tagged china beijing great_wall mao johannesburg snacks

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Koselig å høre fra deg :) Ser jo ut som om du har det bra! Jeg og mamma var i stockholm i helga.. Høres jo helt vilt ut med tanke på at du er i Kina, men fin by da :) Ellers er det mye mygg hjemme, det er jo deilig... Får ikke si så mye om hverdagen her, den er jo såpass spennende i forhold til din :p

fra Søstern :)

Har det topp! Nå begynner det å bli veldig varmt her 35+, litt i overkant for min del, men det blir nok litt kjøligere når vi kommer nærmere havet (håper jeg). Skal bli interessant å sjekke ut face når jeg kommer til Hongkong.

fra Jon-Leo

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint